|
Forum wymiany informacji związanych z działalnością Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom PATKUB
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Mamunia Uczeń
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 5:29 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki, że znalazłaś chwilę - naprawdę ciągle tu zaglądamy. Ucałuj swoje kochane dzieciaki. Trzymajcie się  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sonia Uczeń
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 6:07 pm Temat postu: |
|
|
| Justynko dziękujemy za wspaniałe wiadomości. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grace Uczeń
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 11:03 am Temat postu: |
|
|
Justyna, jak sie miewacie i jak sie Bartus klimatyzuje. wyobrazam sobie jak pod wrazeniem tylu zmian zostal malym odkrywca no i oczywiscie pierwszym samochodziarzem . Pozdrawiamy cala rodzinke. _________________ grace |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna Uczeń
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 9:03 am Temat postu: |
|
|
Kochani, jestem taka szczęśliwa. Bartek jest cudowny, chłonie wszystko jak gąbka. Mamy strasznie dużo roboty teraz, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki. jak tylko się ogarniemy, napiszę co u nas słychać i jak sobie wspaniale żyjemy całą bandą. Pozdrawiam Wszystkich bardzo cieplo. Justyna _________________ Miłości nikogo nie nauczę, ale opowiem o niej wszytsko co wiem .... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dora17 Uczeń
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 11:31 am Temat postu: |
|
|
Justynko!!! Jak dobrze, że napisałaś, jestem taka ciekawa, jak Wam się żyje, jak sprawują się dzieciaczki, jakie postępy robi Bartuś. Napisz więcej w wolnej chwili, koniecznie!
Pozdrawiam całą rodzinę bardzo gorąco!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sonia Uczeń
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za info. Justyna jeśli będziesz chciała zamieścić kilka zdjęć Bartka na
Patkubie to prześlij mi je.
pozdrawiam gorąco |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grace Uczeń
|
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 11:22 am Temat postu: |
|
|
eh... jak to wspaniale...
serdecznie pozdrawiamy !!!! _________________ grace |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sonia Uczeń
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 11:02 am Temat postu: |
|
|
| w naszych podpopiecznych są nowe zdjęcia Bartusia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KasiaS Uczeń
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 8:20 pm Temat postu: |
|
|
zdjecia sa przesliczne.... nie widac na nich ze Bartus jest dzieckiem niepelnosprawnym... pozdrawiam wszystkich...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna Uczeń
|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 2:15 am Temat postu: |
|
|
Wybaczcie Kochani, że dopiero teraz po dość długim czasie, ale ........
Tyle jest rzeczy i spraw do ogarnięcia, że coraz częściej zaczynam nabierać przekonania, że wraz z nadejściem jesieni skróciła się doba J Bardzo dużo się dzieje, ale stopniowo udaje nam się wyrównać oddech... J Chyba wciąż jeszcze nie do końca potrafię ubrać w słowa myśli, żeby Wam opowiedzieć jakie cudowne, emocjonalne przemiany dokonują się we mnie, co przeżywam i czuję. To jest najwyższy wymiar szczęścia. Spełnienie absolutne. Matki, żony, człowieka. Żebyście mogli Go zobaczyć, jaki jest kochany, jaki ujmujący. Bartek jest taki cudowny, taki malutki, chudziutki i kruchy. Tak łatwo Go kochać, tak łatwo Go ukoić. Rozbiegane, małe niebieskie oczęta nieustannie szukające miłości i poczucia bezpieczeństwa. Widzę w Jego oczach wielkie wołanie o miłość. Ale mądrą miłość, dojrzałą i konsekwentną. Wiem, że tylko taka da mu poczucie absolutnego bezpieczeństwa..
Ma takie delikatne stópki, które czasem pachną smutkiem... Jasne brązowe włoski i tę niepohamowaną ciekawość w oczach. Mój Mały odkrywca.
Tyle radości i pozytywnej energii Bartuś wniósł w nasze życie ... Każdego dnia obserwujemy jak ogromne przemiany dokonują się w Nim i we wszystkim czego się dotknie. W szkole radzi sobie całkiem dobrze, z Julią dogadują się nadzwyczaj dobrze. Puchnę z dumy kiedy widzę jak mknie do szkoły w swoim uniformie.
Mam nadzieję, że mdłe wspomnienia z zeszłego życia zostają wypierane tymi dobrymi, już właściwymi, rodzinnymi. Chociaż nie wspomniał jeszcze ani razu o domu dziecka przeszłość na pewno Go uwiera i długo jeszcze będzie gościć w niezrozumiałych wspomnieniach i snach. Mam nadzieję, że uda nam się wyrzucić ze świadomości Bartka te koszmary i ocalić to co cenne i dobre.
Zdaję sobie sprawę, że to dopiero początek naszej wspólnej drogi i że jeszcze wiele przed nami. Czasem zastanawiam się czy postępuję właściwie... Wiem, że ze względu na Bartka bagaż doświadczeń każde słowo może budować lub zniszczyć coś niezwykle cennego. Jest to problem szalenie delikatnej materii, dlatego zostawiam go matczynej intuicji i postępuję tak jak podpowiada mi serce.
Mam chęć wejść na dach naszego domu i wrzeszczeć jaką mam cudowną rodzinę i jak wielką jestem szczęściarą !!!
Trzymajcie kciuki Ciotki i Wujki żeby nigdy nie zabrakło mi siły i energii do ogarnięcia naszej wesołej bandy.
Oczywiście będę Was informować J
Szcęśliwa matka dwojga,
Justyna _________________ Miłości nikogo nie nauczę, ale opowiem o niej wszytsko co wiem .... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kinada Uczeń
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 11:39 pm Temat postu: |
|
|
| Cudownie! Serce mi rośnie czytając wiadomości od Was! Ściskam Was ze wszystkich sił.. I życzę wszystkiego naaaj na przyszłość! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna Uczeń
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 4:22 pm Temat postu: |
|
|
Kochane Ciotki i Wujkowie, chcialam sie Wam pochwalic, ze
przyłapaliśmy wczoraj Bartka jak sobie śpiewał pioseneczkę po angielsku. Zdarzyło mu sie juz tez jakieś pojedyncze slowa mówić i liczy jak idziemy po schodach. Moj Synus kochany. Jestem taka szczesliwa, ze z dnia na dzien rozkwita !!! Czasem az szkoda mi czasu na sen, zeby czegos nie przegapic ...
Caluje zabiegana ,
Justyna _________________ Miłości nikogo nie nauczę, ale opowiem o niej wszytsko co wiem .... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małgorzata Gozdalik Uczeń
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 10:14 pm Temat postu: |
|
|
| Kochana Justynko, jak dobrze jest czytać Twoje posty. Pośród całego zła, które się dzieje są jak balsam dla duszy. Wiadomości o Bartusiu są takie pozytywne! A cała Wasza czwórka na zdjęciach to coś pięknego. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i jestem naprawdę pełna podziwu i szacunku dla Ciebie i Twojej dobroci. Gosia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|