poczta
thin line

thin line

Forum wymiany informacji związanych z działalnością Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom PATKUB

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nowości

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stowarzyszenia Patkub Strona Główna -> Aktualności
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilia
Uczeń

PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 10:30 am    Temat postu: Nowości Odpowiedz z cytatem

Właśnie otrzymałam list od mamy Marcelka. Lorraine pisze że Marcel ma się bardzo dobrze. Dobrze się uczy, w szkole jest bardzo lubiany. Bardzo lubi śpiewać i będzie brał udział w programie przygotowywanym w szkole w którym śpiewa i tańczy na swoim wózku.
Ostatnio opowiadał dzieciom w swojej klasie jak bardzo jest źle gdy nie ma się rodziców, że powinni być bardzo szczęśliwi bo mają mamę i tatę a nie wszystkie dzieci mają tyle szczęścia – mały mądrala.
Jeśli chodzi o protezę ręki, o której Marcel tak marzył to okazało się, że Marcel myślał ze ta super-proteza będzie taka, jak prawdziwa ręka. Jak zobaczył, że nadal jest to sztuczna ręką z tym że o wiele lepsza od tej, którą posiadał, to stwierdził, że nie chce jej wcale. Poznał inne dzieci z podobną niepełnosprawnością - czym był bardzo zdziwiony bo myślał, że tylko on jest taki - i być może nie ma już takiej dużej potrzeby upodabniac się do zdrowych dzieci.
Bardzo lubi swoich dziadków, szczególnie dziadka któremu lubi pomagać w pracach domowych a i dziadek bardzo tę pomoc sobie ceni i wyszukuje różne prace w których Marcel może mu pomagać Smile
Marcel nie może doczekać się już swoich urodzin – w tym roku będzie obchodzić je razem ze swoim bratem. Zaprosili już 25 chłopców i zdecydowali że razem wybiorą się do miasta na mecz. Prawdziwa męska impreza! Wink Lorraine śmieje się, że ona i Paulina chyba w tym czasie pójdą na zakupy aby nie przeszkadzać w tych wielkich emocjach. Potem będzie przyjęcie urodzinowe.
Mam kilka zdjęć więc jeśli ktoś chciałby je zobaczyć proszę dać znać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sonia
Uczeń

PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 1:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miło czytać takie wiadomości Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mojamaja
Uczeń

PostWysłany: Nie Kwi 15, 2007 9:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo miło się czyta takie wieści. Z chęcią zobaczę nowe zdjęcia szczęśliwego Marcelka. Bardzo proszę wyślij mi choć jedno.
Pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
Małgorzata Gozdalik
Uczeń

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 9:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochani,
18 maja nasz kochany Marcelek miał 7-me urodziny i Lorraine przysłała mailem relację z ostatniego czasu. Marcel bardzo dobrze zna już angielski, od przyszłego roku szkolnego będzie się już uczył w bardziej zaawansowanej grupie. Uwielbia szkołę, a jego nauczyciele są zadziwieni jaki jest mądry. Ma wielu przyjaciół, z którymi często się spotyka. Bierze udział w wielu imprezach organizowanych przez szkołę, najbardziej podobało mu się rodeo, gdzie w prawdziwym kowbojskim przebraniu dzieci bawią się w ujeżdżanie koni i łapanie byków na lasso. Marcel bardzo lubi śpiewać, było przedstawienie dla rodziców i Marcel był przeszczęśliwy, gdy śpiewał i mówił przed całą szkołą! Urodziny były podwójne, bo jeden z jego braci też urodził się w tym dniu. Było aż 16 chłopców, w tym przyjaciele zaproszeni przez Marcela. Na imprezie był baseball, pizza i mnóstwo prezentów. Marcel dostał dużo prezentów i kartek z Polski, między innymi płytę z polskimi piosenkami. Na początku nie chcial jej słuchać, powiedział, że już nie pamięta polskiego Wink jednak gdy raz posłuchał piosenek, teraz śpiewa je często i często słucha. Ogląda też bajki po polsku, które dostał. Jego ulubioną postacią jest Batman i dostał bardzo dużo prezentów właśnie z Batmanem. Lorraine podkreśla, że Marcel szczególnie lubi swojego dziadka, jest z nim bardzo blisko. Podczas rozgrywek baseballa siedział właśnie z dziadkiem. Latem Fullerowie jadą na obóz a także będzie chodził do wakacyjnej szkoły Biblii w kościele (Fullerowie choć nie są katolikami, są bardzo religijni). Planują mnóstwo wycieczek nad jezioro itd. Na urodziny Marcel dostał nowy wózek, nazwał go batmobile. Mam fajne zdjęcia, mogę wysłać na maila.

Jestem strasznie szczęśliwa widząc Marcelka szczęśliwego i czytając relację Lorraine. Pozdrawiam gorąco. Gosia Laughing
Powrót do góry
sonia
Uczeń

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 12:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeśli możesz wyślij mi zdjęcia na sonia2003@poczta.onet.pl

pozdrawiam i dziękuję za super wiadomości
Powrót do góry
dora17
Uczeń

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 2:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Małgosia, ja też chciałabym zobaczyć Marcelka, prosze prześlij mi coś, będę niecierpliwie czekać.
Jak dobrze czytać takie dobre wiadomości!!!
Powrót do góry
Mamunia
Uczeń

PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 8:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Małgorzata Gozdalik
Uczeń

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 7:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dora17, proszę przyślij mi adres mailowy, bo nie umiem wysyłać zdjęć przez forum.
Soniu, czy dostałaś zdjęcia? Confused
Powrót do góry
sonia
Uczeń

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 10:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak zdjęcia dostałam, są super
Powrót do góry
Mamunia
Uczeń

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 10:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za cudne zdjęcia - zwłaszcza z dziadkiem Laughing
Powrót do góry
emilia
Uczeń

PostWysłany: Sro Sie 01, 2007 2:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mama Marcela napisała mi że lipiec upłynął im na różnego rodzaju wyjazdach. Marcel był na obozie dla dzieci niepełnosprawnych, na zjeździe dzieci bez kończyn. Poznał wielu przyjaciół, nauczył się pływać!!! W sierpniu planują posiedzieć trochę w domu i w spokoju przygotować się powoli do szkoły. Marcel nie może się już doczekać kiedy pójdzie znowu do szkoły. Ma super wózek, który obniża się do poziomu podłogi dzięki czemu może bez trudu z niego zejść i wejść ponownie a także podnosisię na pewną wysokość tak że bez problemu może sięgnąć po coś co dotąd było dla niego nieosiągalne. Bardzo się z niego cieszy. W piątek wybiera się ze swoim przyjacielem i z tatą na ryby - ma swoją wędkę z której jest bardzo dumny. Podobno często wspomina Polskę, codziennie modli się za wszystkich, których poznał w Polsce i za wszystkie dzieci, które nie mają rodziców aby ich znalazły. A wszyscy domownicy mają wrażenie jakby Marcel był z nimi od zawsze.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stowarzyszenia Patkub Strona Główna -> Aktualności Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: